SP BAKSHI ENGLISH BOOK DOWNLOAD PDF

[Latest] SP BAKSHI ENGLISH BOOK PDF DOWNLOAD. The Objective General English Book Of Mr SP Bakshi Sir This Book Publisher is Arihant Publication. This Book is Most Selling Books In the General English Books In India Because this book is best questions collection along with topic wise. This Book Is Important For the Competitive Exams SSC CGL, SSC CPO, CHSL(10+2), SSC MTS, TET, UPTET, FIRST GRADE TEACHER, MBA, BANK EXAMS, IBPS CLERK, IBPS PO, RRB PO, SBI PO, SBI CLERK, CLERK EXAMS, Bed Exams, and all competitive exams which has a part of english grammar.

sp bakshi english book pdf download
sp bakshi english book pdf download

SP BAKSHI ENGLISH BOOK PDF

PDF SP Bakshi Sir English Grammar Book PDF Download It Is a Most Important Book For The aspirants Of Competitive exams. most of the questions are touched from this book in all competitive exam across all center level exam and state wise exam so it is an most important book for Sarkari Exams, So If You Serious On Your Study You can Buy this Book From Amazon. Amazon will help you to deliver this book at home and you can boost your preparation for Govt Job.

Topics Covered In This Book

Part A

Unit-I

  1. The Function of Tenses
  2. Voice
  3. Modals

Unit-II

  1. Kinds of Sentences & Clauses
  2. Clause Analysis
  3. Question tags
  4. Non-Finite Verbs
  5. Verb

Unit-III

  1. Articles
  2. Noun
  3. Pronoun

Unit -IV

  1. Adjective
  2. Adverb
  3. Prepositions

Unit-V

  1. Phrasal Verbs
  2. Idioms and Phrases

Unit-VI

  1. Spotting Errors
  2. Sentence Improvement
  3. Selecting the correct Sentence

P B – Verbal Ability

  1. Paronyms and Homonyms
  2. One Word Substitution
  3. Words with Meanings
  4. Synonymous and Antonyms
  5. Foreign Words and Expressions
  6. The Sentence Completion
  7. Cloze Test

PART C

  1. Sequence of Sentences
  2. Objective Comprehension

Part D – Practical Grammar

  1. Narration
  2. Synthesis
  3. Transformation
  4. Punctuation
  5. Spelling Rules
  6. Contractions
General Science PDF Notes DownloadClick Here
Computer Notes PDF Free DownloadClick Here

SP Bakshi Sir English Book PDF info

  • Publisher Name – Arihant Publication
  • Author – SP BAKSHI
  • File type- PDF
  • File Size – 124 MB
  • PDF Quality – Superb
  • Pages – 741

Features Of SP Bakshi English Book PDF

In the SP BAKSHI English Book Pdf Having lots of questions for practice more and gain more Marks in the Competitive Exams. This book is content Practice set with topic wise clear all doubt so overall this book is more efficient for preparing govt. Job exams. SP BAKSHI ENGLISH BOOK PDF

Download SP Bakshi English Book PDF

For Download this book pdf here we can give you below DOWNLOAD button so aspirants can easily download the PDF from below button and enjoy your preparation with fightexam. But i suggest You If you are preparing for govt exams seriously so now a days the competition is very high so you can buy from amazon from below.

Important MCQs of English Grammar

  1. Choose the correct sentence that uses the correct tense:
    a) I will going to the party tonight.
    b) I am going to the party tonight.
    c) I went to the party tonight.
    d) I go to the party tonight.

Answer: b) I am going to the party tonight.

2. Identify the correct sentence that uses the correct subject-verb agreement:
a) The group of students was studying for the exam.
b) The group of students were studying for the exam.
c) The group of students is studying for the exam.
d) The group of students are studying for the exam.

Answer: a) The group of students was studying for the exam.

SP BAKSHI ENGLISH BOOK PDF

3. Choose the correct sentence that uses the correct article:
a) I have an apple in my bag.
b) I have a apple in my bag.
c) I have the apple in my bag.
d) I have some apple in my bag.

Answer: a) I have an apple in my bag.

4. Identify the correct sentence that uses the correct pronoun:
a) Me and my friend went to the movies.
b) I and my friend went to the movies.
c) My friend and me went to the movies.
d) My friend and I went to the movies.

Answer: d) My friend and I went to the movies.

5. Choose the correct sentence that uses the correct preposition:
a) I am going on the party.
b) I am going in the party.
c) I am going at the party.
d) I am going to the party.

Answer: d) I am going to the party.

SSC Important English Grammar Questions

6. Identify the correct sentence that uses the correct comparative form:
a) This book is gooder than that one.
b) This book is more good than that one.
c) This book is better than that one.
d) This book is goods than that one.

Answer: c) This book is better than that one.

7. Choose the correct sentence that uses the correct conjunction:
a) I like both tea or coffee.
b) I like both tea and coffee.
c) I like both tea but coffee.
d) I like both tea nor coffee.

Answer: b) I like both tea and coffee.

SP BAKSHI ENGLISH BOOK PDF

8. Identify the correct sentence that uses the correct form of the verb:
a) He goed to the store yesterday.
b) He has gone to the store yesterday.
c) He has went to the store yesterday.
d) He went to the store yesterday.

Answer: d) He went to the store yesterday.

9. Choose the correct sentence that uses the correct adverb:
a) She sings beautiful.
b) She sings beautifully.
c) She sings beautifullyly.
d) She sings beauty.

SP BAKSHI ENGLISH BOOK PDF

Answer: b) She sings beautifully.

10. Identify the correct sentence that uses the correct punctuation:
a) The cat is black, and white.
b) The cat is black and white.
c) The cat is black and, white.
d) The cat is black and white,

Answer: b) The cat is black and white.

Leave a Reply