RS Aggarwal General English objective pdf download

RS Aggarwal General English objective pdf download: Latest edition objective book pdf, RS Aggarwal hand written notes pdf download in hindi, English Grammar for SSC Bank, General English Objective Questions pdf free download, objective english by rs aggarwal, R S Aggarwal Objective General English Book Complete Chapterwise and Typewise notes PDF, R S Aggarwal Objective General English Book Handwritten Notes 2023 PDF Download, These Notes of English Grammar and Objective book is very important, objective general english r.s. aggarwal latest edition, objective general english pdf download free.

RS Aggarwal General English objective pdf download
RS Aggarwal General English objective pdf download

Content in RS Aggarwal General English objective pdf download

This book is Useful for All SSC Aspirants Appearing in Upcoming Exams of SSC (SSC CGL, SSC ChSL, MTS, Stenographer, SSC GD Constable, SSC CPO, SSC JE, et) as well as Bank (SBI PO/Clerk, IBPS PO/Clerk, RRBs, etc.) and Other Relevant Government competitive exams. Black Book of English Vocabulary PDF Download here free.

  • Synonyms & Antonyms
  • Fill in the blanks
  • Cloze test
  • Spellings
  • Idioms and Phrases
  • One-word substitution
  • Phrase Replacement
  • Phrase Replacement
  • Sentence correction/Error Spotting
  • Active-Passive Voice
  • Direct-indirect
  • Fill in the blanks

Important Questions of English Grammar: objective general english r.s. aggarwal latest edition

  1. Which sentence uses the correct comparative form?
    a) This is the more difficult task I’ve ever encountered.
    b) This is the difficulter task I’ve ever encountered.
    c) This is the most difficult task I’ve ever encountered.
    d) This is the difficulter task I’ve ever encountered.
    Answer: c) This is the most difficult task I’ve ever encountered.

2. Identify the sentence with the correct punctuation:
a) My sister wants to go to the park, however I prefer staying home.
b) My sister wants to go to the park; however, I prefer staying home.
c) My sister wants to go to the park; however I prefer staying home.
d) My sister wants to go to the park however, I prefer staying home.
Answer: b) My sister wants to go to the park; however, I prefer staying home.

3. Choose the correct indefinite article to complete the sentence:
“I need _ new book to read during my vacation.”
a) a
b) an
c) the
d) no article needed
Answer: a) a

4. Which of the following is a compound sentence?
a) The cat meowed.
b) I walked to the store.
c) She studied hard for the exam, but she still failed.
d) We enjoyed the movie.
Answer: c) She studied hard for the exam, but she still failed.

5. Identify the correct sentence structure:
a) The cat the mouse chased.
b) Chased the cat the mouse.
c) The mouse chased the cat.
d) The cat chased the mouse.
Answer: d) The cat chased the mouse.

6. Which sentence is grammatically incorrect?
a) We seen a beautiful rainbow yesterday.
b) She has never been to Europe.
c) I have went to the store to buy some groceries.
d) He gave me an interesting book to read.
Answer: a) We seen a beautiful rainbow yesterday.

R S Aggarwal English objective book pdf Questions

  1. Identify the correct sentence with proper parallel structure:
    a) She likes swimming, running, and to bike.
    b) She likes swimming, running, and biking.
    c) She likes swimming, running, and to biking.
    d) She likes to swim, to run, and biking.
    Answer: b) She likes swimming, running, and biking.

Also Read: Blackbook English Vocabulary Book PDF 2023

2. Choose the correct word to complete the sentence:
“I couldn’t find my keys; they must have __.”
a) lose
b) lost
c) been lost
d) losing
Answer: c) been lost

RS Aggarwal General English objective pdf download

3. Which sentence uses the correct placement of adverbs?
a) She quickly ran to the store.
b) She ran quickly to the store.
c) She ran to the store quickly.
d) She ran to the quickly store.
Answer: b) She ran quickly to the store.

4. Identify the sentence with the correct use of the apostrophe:
a) The dogs’ barking could be heard from a distance.
b) The dog’s barking could be heard from a distance.
c) The dogs barking could be heard from a distance.
d) The dog barking could be heard from a distance.
Answer: a) The dogs’ barking could be heard from a distance.

5. Choose the correct word to complete the sentence:
“The teacher asked the students _ they had finished their homework.”
a) whether
b) if
c) that
d) when
Answer: a) whether

RS Aggarwal General English objective pdf download

To download the RS Aggarwal General English objective pdf download you can download by the link given below or you can purchase it from online from amazon.

Note: Due to copyright issue we are unable to provide pdf of this book, keep updated with our telegram channel join now.

Disclaimer : यह वेबसाइट केवल Education Purpose यानि शिक्षा के क्षेत्र के लिए सहयोग के उद्देश्य से बनाई गयी Website है। इस पर उपलब्ध पुस्तक/ Study Materials/ PDF/Books /Notes के मालिक हम नहीं है, न ही बनाया गया है और न ही Examined किया गया। हम सिर्फ Internet पर पहले से उपलब्ध Links एवं स्टडी मटेरियल को प्रदान करते है, यदि किसी भी तरह से हम कानून का उलंघन करते है या फिर कोई भी issue हो तो कृपया हमे Mail करें- fightexam7@gmail.com

This Post Has One Comment

Leave a Reply